-bajgiel
-jajko sadzone
-ajwar
-spora garść szpinaku
-mała cebula
-1 do 2 ząbków czosnku
-awokado (opcjonalnie)
– oliwa z oliwek, wędzona papryka, sól i pieprz

Bajgiel polecam podpiec w piekarniku do chrupkości. Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy, wsyp posiekaną drobno cebulę, po 4-5 minutach dodaj posiekany czosnek. Chwilę później dodaj szpinak. Dopraw pieprzem i solą. Na jedną połówkę bajgla połóż usmażony szpinak, awokado, natomiast drugą połówkę posmaruj ajwarem. Usmaż jajko sadzone z dodatkiem szczypty soli, pieprzu i papryki wędzonej. Bardzo ważne, aby jajko podczas wbijania się nie rozlało, żeby zostało płynne. Gotowe jajko układam na kanapce. Kanapkę przykryj drugą połówką.

Zapraszam do obejrzenia filmiku z instukcją w sekcji „wyróżnione „na instagramie: https://www.instagram.com/drugatwarz_dietetyczki/