– 110 g mąki pszennej
– pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
– pół płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
– 30g drobnego cukru do wypieków
– 1 jajko, roztrzepane
– 125 ml mleka
– mrożone maliny + łyżka cukru

Przygotowanie sosu malinowego: w niewielkim garnku, na małym gazie podsmażamy mrożone lub świeże maliny wraz z dodatkiem łyżki cukru/ ksylitolu oraz łyżką wody.

Placki: Mieszamy wszystkie suche składniki, po czym dodajemy składniki mokre. Miksujemy dokładnie. Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem odrobiny oleju, którą należy rozsmarować cieniutko. Smażymy na złoto. Gotowe placki polewamy sosem.

Zapraszam do obejrzenia filmiku z instukcją w sekcji „wyróżnione „na instagramie: https://www.instagram.com/drugatwarz_dietetyczki/