Przepis na szybką, wegańską i bardzo pożywną przekąskę do pracy lub w podróży.

-puszka ciecierzycy
-200g makaronu
-papryka
-ogórek
-czerwona cebula
-dużo koperku
-oliwki kalamata
-ząbek czosnku
– łyżka oliwy z oliwek
– łyżka octu jabłkowego
– łyżka soku z cytryny
-1/2 szklanki tahini
– 1/3 szklanki wody
-1/2 łyżeczki soli
-1/2 łyżeczki papryki
-1/2 łyżeczki kuminu

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Ciecierzycę odsącz z płynu i przepłucz pod bieżącą wodą. Wszystkie warzywa (poza czosnkiem) pokrój w kostkę.

Sos: bardzo dokładnie wymieszaj: oliwę, posiekany czosnek, ocet jabłkowy, sok z cytryny, tahini, wodę i przyprawy.

Warzywa, makaron oraz ciecierzycę połącz z sosem, następnie posyp obficie posiekanym drobno koperkiem.

Zapraszam do obejrzenia filmiku z instukcją w sekcji „wyróżnione „na instagramie: https://www.instagram.com/drugatwarz_dietetyczki/